Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

2016 metų „Eneos 1000 km lenktynės” Palangoje vyks liepos 20-23 dienomis

ABR_9954Didžiausias automobilių sporto renginys Baltijos šalių regione – „Eneos 1000 km lenktynės“ – 2016 metais vyks priešpaskutinį liepos savaitgalį – 20-23 dienomis.

„Gauname nemažai klausimų iš lenktynininkų, ypač – iš užsienio sportininkų. Komandos planuoja savo kalendorių ir nori, kad mūsų rengiamos varžybos nesutaptų su kitomis, kuriose jos ketina dalyvauti. Šiemet kaip niekada daug užsieniečių skambučių sulaukiame labai anksti, todėl ir lenktynių datą skelbiame kaip galėdami anksčiau“ – sako pagrindinis „Eneos 1000 km lenktynių“ organizatorius, VšĮ „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis.

Lenktynių data parinkta ir buvo koreguojama su tarptautinėmis svarbiausiomis ilgų nuotolių lenktynėmis, vyksiančiomis Europoje.

Kitų metų „Eneos 1000 km lenktynės“ kaip tik rado laiką tarp dviejų prestižinių 24 valandų lenktynių. Savaite anksčiau vyks paros lenktynės Prancūzijoje, „Paul Ricard“ lenktynių trasoje, o praėjus savaitei po varžybų Palangoje vyks 24 val. lenktynės Belgijoje, legendinėje SPA trasoje.

„Labai džiaugiamės, kad Lietuvoje rengiamos tokios lenktynės, kurios kiekvienais metais pritraukia vis daugiau komandų iš užsienio. Tai ne tik kelia šių lenktynių prestižą, bet ir reklamuoja Lietuvos vardą ir kartu mūsų šalies sportą užsienyje,“ – sako Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas.

Jau netrukus bus paskelbta ir apie paraiškų priėmimo pradžią. Dabar derinamos paskutinės detalės ir patobulinimai lenktynių taisyklėse bei techninių reikalavimų traktuotė.

„Kardinalių naujienų neverta tikėtis, tiesiog deriname nedidelius niuansus, kad varžybų taisyklės būtų kuo aiškesnės visiems ir kad nekiltų bereikalingų diskusijų dėl vieno ar kito jų punkto,“ – sako D. Jonušis.

Kitiemet šių maratoninių lenktynių organizatoriai vėl žada nemažai naujovių. Siekdami pritraukti kuo daugiau dalyvių ir žiūrovų, ieško kuo nustebinti šių lenktynių aistruolius.

„Įdirbis tikrai nemenkas, bet sustoti ties pasiektu tikrai neketiname. Mūsų tikslais nesikeičia – ir toliau sieksime, kad šios lenktynes būtų kuo įdomesnės tiek dalyviams, tiek žiūrovams,“ – teigia D. Jonušis.

„Eneos 1000 km lenktynių“ spaudos centras