Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

„ENEOS 1000 km lenktynės“ – automobilių sporto renginys Nr.1

1000-lenktynesFinišavo naujienų portalo 15 min.lt inicijuoti rinkimai, kuriuose trys dešimtys autoritetingų automobilių sporto specialistų ir tūkstančiai portalo skaitytojų sprendė, kurie Lietuvos automobilių sporto žmonės ir renginiai buvo geriausi praėjusiais, 2015 metais.

Nuo lapkričio 10-osios iki gruodžio vidurio savo nuomonę išsakė ir balsavo visa trisdešimties narių vertinimo komisija, o tada į geriausiųjų rinkimus įsijungė ir skaitytojai, turėję lygias teises su konkurso žiuri.

Vėliau ir komisijos, ir portalo skaitytojų skirti balai nuo bendro jų skaičiaus buvo išreikšti procentine išraiška.

Geriausiojo automobilių sporto renginio rinkimuose, kaip ir keletą paskutiniųjų metų, nugalėtoju vėl pripažintos Lietuvą ir jos automobilių sportą ne tik Baltijos šalyse garsinančios „ENEOS 1000 km lenktynės“.

Joms savo prioritetą skyrė tiek specialistų vertinimo komisija, tiek portalo skaitytojai, todėl nugalėtojas didelių abejonių nekėlė jau nuo pat rinkimų pradžios. Geriausiuoju automobilių sporto renginiu 2015 metais pripažintos „ENEOS 1000 km lenktynės“ surinko 83,38 procento balsų.

„Tai pirmoji džiugi prasidėjusių naujųjų metų dovana, už kurią nuoširdžiai dėkoju visiems renginio organizatoriams, rėmėjams, sportininkams, teisėjams, lenktynių dalyviams ir žiūrovams, – sakė „ENEOS 1000 km lenktynes“ rengiančios „Promo events“ vadovas Darius Jonušis. – Dvigubai džiugu, kad nuo pat 2010-ųjų, kai pirmą kartą lenktynes Palangoje Sporto vadybos asociacija pripažino geriausiu sporto komunikacijos projektu, niekam neužleidžiame lyderio pozicijos“.

D. Jonušis neabejoja, jog šių metų liepos 20-23 dienomis vyksiančių jau septynioliktų jų istorijoje maratoninių lenktynių Palangoje organizacinė kartelė bus iškelta dar aukščiau, o tiek sportininkų, tiek žiūrovų lenktynių dienomis lauks dar daugiau malonių, netikėtų siurprizų.

„Kruopščiai rengdamiesi didžiausiam Baltijos šalyse automobilių sporto forumui šįkart kaip niekad anksti paskelbėme registracijos pradžią, o dar daugiau mus nustebino lenktynininkai, iškart atsiliepę į kvietimą“, – džiaugėsi D. Jonušis.

Dabar jau 15 šalies ir užsienio komandų pateikė paraiškas ir registruojasi būsimajam vasaros 1000 km lenktynių maratonui.