Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Kaune organizuojama pirmoji sporto mugė

sporto mugePopuliarėjant gyventojų fiziniam aktyvumui ir sveikos gyvensenos principams, šiemet pirmą kartą Lietuvoje lankytojų lauks sporto prekių, paslaugų, sporto mokyklų, sporto centrų ir klubų, būrelių ir organizacijų renginys „Sporto mugė 2016”.

Paskutinį žiemos savaitgalį, vasario 26–28 dienomis, Lietuvos sporto universiteto manieže (Aušros g. 42, Kaunas) sporto kultūros naujienas ir tendencijas pristatys mugės dalyviai, atstovaujantys 35 skirtingas sporto šakas ir fizinio aktyvumo sritis. Mugės organizatoriai – UAB „Ekspozicijų centras“ ir Lietuvos sporto universitetas (LSU).

„Aktyvi fizinė veikla žmogui reikalinga kasdien kaip maistas ir oras. Visi nori gerai jaustis ir bent vieną kartą gyvenime bandė sportuoti, jeigu to nedaro nuolatos. Nesportuojama dažniausiai dėl labai paprastos priežasties – nežinojimo. Nežinojimo, kokia sporto šaka žmogui labiausiai tinka, kokia technika yra tinkamiausia, kokia laikysena taisyklingiausia ir pan. Sporto rezultatų dažnai neduoda nežinojimas, kaip juos pasiekti. Žinojimas, kaip tai padaryti – labai didelė motyvacija, kurią tikrai bus galima gauti mugės metu“, – žada Erikas Piskunovas, UAB „Ekspozicijų centras“ vadovas. Anot jo, sporto mugės lankytojai turės išskirtinę galimybę vienoje vietoje susipažinti su sveikos gyvensenos principais, aktyvaus gyvenimo būdo ir naujų pomėgių galimybėmis.

Pilna programa

Mugės metu jos lankytojų lauks net keturios skirtingos veiklos – dalyvių stendai, sporto tematikos seminarai, aktyvi sporto zona ir įvairūs pasirodymai.

LSU stende lankytojai galės sudalyvauti improvizuotoje mokslinėje laboratorijoje, kur turės progą išsitirti ir sudalyvauti įvairiuose tyrimuose; susipažinti LSU studijomis su LSU Trečiojo amžiaus universiteto veikla bei sudalyvauti įvairiose aktyviose veiklose.

Mugėje savo veiklą taip pat pat pristatys vienintelis Lietuvoje vaikų sporto centras „Strakaliukas“, kur tėvai ras visas vaikų teisingam fiziniam aktyvumui reikalingas paslaugas pagal vaiko amžių – nuo kūdikių masažo pamokų tėveliams iki profesionalaus fizinio paruošimo konkrečiai sporto šakai. Mugės metu veiks vaikų sporto ir žaidimų erdvė, vyks kūdikių masažo pamokėlės, kinezioterapeuto konsultacijos.

Užsukę į Baltijos Wing Tsun KungFu asociacijos (BWTA) stendą galės susipažinti su kinų kovos menu Leung Ting Wing Tsun KungFu. VšĮ „GK Fortūna“ meninės gimnastikos klubo stende gaus atsakymus į visus klausimus susijusius su menine gimnastika ir vaikų ugdymu. PROSPORT.LT stende susipažins su seniausio pasaulyje dviračių gamintojo BIANCHI dviračiais. UAB SPORTS MODE stende ras 3 prekinių ženklų SPALDING, SELECT, LEGEA pristatomą produkciją, o UAB SPORTO FĖJA jums padės susiorientuoti sudėtingame ir dinamiškame sporto prekių ir paslaugų pasaulyje. Sporto klubas Fankas bei SIL SPORTO CENTRAS padės sužinoti visą reikalingą ir naudingą informaciją apie sveiką gyvenseną įskaitant fizines veiklas, sveiką mitybą, kineziterapiją ir kitus svarbius aspektus. KAUNO FUTBOLO MOKYKLA ,,TAURAS“ pristatys žolės riedulį, beisbolą, regbį ir futbolą. SPORTO IR SVEIKATINGUMO CENTRAS VšĮ „AKROSPORTAS“ supažindins su Pole dance fitness – fitneso ir gimnastikos judesių junginiais ant stulpo. Kauno krepšinio mokykla ,,AISČIAI“ supažindins su krepšinio subtilybėmis, laipiojimo centro „Miegantys drambliai“ stende gaus išsamią informaciją apie galimybę treniruotis, atsipalaiduoti ar įdomiai praleisti laiką laipiojimo centre.

Mugės metu taip pat veiks Aktyvi zona, kurioje mugės lankytojai galės išbandyti įvairias treniruočių programas – sportines ir masinio šokio, funkcines, korseto stiprinimo, bokso, futbolo ir net fechtavimo. Viskas ko reikia – tai tinkama apranga!

Taip pat vyks įvairių sporto šakų parodomosios, pažintinės programos, kurių metu bus galima išvysti užsiėmimus ant dziudo tatamio, jogos pasirodymus ant pakabinto kamuolio ir net baidarių slalomą.

Be to, mugės metu vyks nemažai sporto treneriams ir sportuojantiems aktualių seminarų, kuriuos ves Lietuvos sporto universiteto lektoriai. Pavyzdžiui, apie taisyklingą ir ydingą laikyseną, sportininkų treniravimo valdymą, kaip parengti ištvermės, galingumo ir greitumo sporto šakų treniruočių programą ir daug kitų temų.

Jurgita Kasparavičienė
parodos projektų vadovė
www.expo.lt

ekspocentras_logo renginiai_info-inforemejas