Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Sveikatingumo dienos “Pajudam, Klaipėda!”

Gegužės 10-18 dienomis Socialinių mokslų kolegija (SMK) ir Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia jaunuosius klaipėdiečius savaitę praleisti aktyviai bei dalyvauti iniciatyvoje „Pajudam, Klaipėda!“, kurios tikslas – paskatinti jaunimą sportuoti!

„Pasitikime pavasarį žvaliai, aktyviai ir su gera nuotaika! Ir daugiau niekada neatidėliokime sporto treniruočių kitam pirmadieniui! Juk visada sunkiausia pradėti, tačiau, kai pradedi ir pajauti ritmą, sportas tampa mėgstamiausia veikla. Todėl labai svarbu paskatinti jaunus žmones žengti pirmą žingsnį ir padėti jiems pajausti sporto treniruočių realią naudą. Tik reguliariai sportuojantys žino, kad po treniruočių atsigauna kūnas, užplūsta energija ir, kas svarbiausia, suaktyvėja smegenų veikla. Todėl natūralu, kad pavasarį, kai mums stinga energijos, vitaminų ir esame kiek apsnūdę, o egzaminai – čia pat, sportas padės ne tik fiziškai geriau jaustis, bet ir suaktyvins smegenų veiklą. O tai turi tiesioginę įtaką moksleivių egzaminų rezultatams“, – sakė viena iš projekto „Pajudam, Klaipėda“ iniciatyvos organizatorių, SMK marketingo skyriaus vadovė Laura Skučienė.

Projekto organizatoriai kviečia moksleivius ir jaunuolius šią savaitę skirti diskusijoms apie sveiką gyvenimo būdą, subalansuotą mitybą ir, žinoma, sporto naudą sveikatai.

Prie iniciatyvos „Pajudam, Klaipėda“ noriai prisidėjo ir sveikatingumo klubo „Apelsinas“ treneriai, kurie drauge su organizatoriais aplankys 10 Klaipėdos miesto mokyklų ir kvies vyresnių klasių moksleivius kartu aktyviai sportuoti. Moksleivių laukia smagios, įsimintinos ir praktiškos treniruotės.

Gegužės 18 d. iniciatyvą vainikuos finalinis renginys moksleiviams, kurio metu jų lauks sveikos gyvensenos, mitybos ir sporto trenerių motyvuojantys seminarai, praktiški patarimai, smagi ir lauko treniruotė. Savo patirtimi dalinsis ir į klausimus apie sveiką gyvenimo būdą, mitybą bei sportą atsakys Vlada Musvydaitė, Vytautas Medineckas – IronVytas, Rūta Symenaitė, Daiva Palubinskaitė. Renginį užbaigs aktyvi Rūtos Beišytės – Aminovos lauko treniruotė.

Iniciatyvos tikslas – paskatinti vyresnių klasių moksleivius domėtis sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo teikiama nauda kūnui ir protui, suteikti žinių apie sveiką gyvenseną ir įkvėpti sveikai gyventi bei sportuoti.

Renginys vyks Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A, Klaipėda). Apranga sportinė.

Dalyvių registracija: https://goo.gl/forms/6DRU3LJJWHweaDPw1

Svajūnė Marcinkevičienė
Komunikacijos skyriaus vadovė
VšĮ Socialinių mokslų kolegija