Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Savaitgalį Palangoje vyks net du tarptautiniai paplūdimio teniso turnyrai

tenisasŠį savaitgalį pajūryje, prie pat pat Palangos tilto, virs Lietuvoje greitai populiarėjančio paplūdimio teniso kovos. Palangoje sportininkai jėgas išbandys iš karto dvejuose Tarptautinės teniso federacijos (ITF) paplūdimio teniso turnyruose – 4-os kategorijos „Palanga Open 2015” ir 3-ios kategorijos „Palangos mero taurė”.

Turnyrų dalyviai, tarp kurių bus ir į pirmą paplūdimio teniso šimtuką patenkančių žaidėjų, Palangos Paplūdimio sporto arenoje varžysis ir dėl turnyro rėmėjų įsteigto 2000 eurų prizinio fondo.

„Nuo 2011 metų Lietuvoje žaidžiamas paplūdimio tenisas greitai užkariavo šios sporto šakos entuziastų širdis. Labai džiaugiuosi, jog šis, vis dar kiek netradicinis žaidimas populiarėja, o jo lygis mūsų šalyje kyla. Tą įrodo ne tik Lietuvos ir užsienio sportininkų įsitraukimas, bet ir tai, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiame trečios kategorijos turnyrą, kuriam jau būtinas prizinis fondas”, – teigia varžybų organizatorius Arūnas Grigalauskas.

Varžybose Palangoje dalyvaus sportininkai iš dešimties valstybių. Tarp jų bus aukštus pasaulinius reitingus paplūdimio tenise turintys žaidėjai – Anelle Luik (#41) iš Estijos, brazilas Gimpel Luiz (#60).

Varžybose kovos ir stipriausi Lietuvos paplūdimio teniso žaidėjai Evelina Abaravičiūtė, Gabrielė Sinskaitė, broliai Skirmantas ir Eligijus Mačinskai bei Luidži Pakula. Šis savaitgalis jiems bus puikus apšilimas prieš Pasaulio paplūdimio teniso komandinį čempionatą, liepos pabaigoje vyksiantį Maskvoje.

Paplūdimio teniso varžybos Palangoje vyks liepos 10 – 12 dienomis Paplūdimio sporto arenoje. Susitikimų pradžia 10 val.

Arūnas Grigalauskas