Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

A Lygos sezono startas: „Žalgiris“ mėgins susigrąžinti titulą iš „Sūduvos“

Stipriausios šalies futbolo pirmenybės startuos jau šį savaitgalį, kai A Lygos uždangą Klaipėdoje pakels vietos „Atlantas“ ir „Kauno Žalgiris“.

Vis dėlto, futbolo sirgaliai jau turėjo progą susidaryti nuomonę apie šių metų favoritus, kai Supertaurės rungtynėse A Lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ nukovė Vilniaus „Žalgirį“ 2:0.

Tiesa, šios rungtynės yra vertinamos skirtingai. Dalis ekspertų teigia, kad marijampoliečiai tik parodė kiek pranašesni už didžiausius savo konkurentus yra, tačiau ne visi ekspertai taip greitai ruošėsi nurašyti vilniečius. Teigiama, kad didelius pokyčius tarpsezonio metu išgyvenęs „Žalgiris“ dar turi pajusti savo ritmą, kai marijampoliečių branduolysnišliko toks pat, o nepakitęs žaidimo braižas leido lengvai nuskinti pirmąjį sezono trofėjų.

Kad ir kokia bus „Sūduvos“ ar „Žalgirio“ forma, net neabejojama, jog būtent tarp šių dviejų ekipų ir vyks įnirtinga kova dėl A Lygos čempionų vardo.

Rimtus pakeitimus išgyveno ir Vilniaus „Riteriai“, kurie dar praėjusį sezoną atstovavo Trakų miestą. „Riteriai“ ir vėl yra favoritai kovoje dėl bronzos medalių, tačiau šiais metais jiems šia poziciją apginti gali būti kur kas sudėtingiau. „Riterių“ sudėtis kaip reikiant atjaunėjo ir nors komandos vadovai nori, kad ekipa kovotų dėl aukščiausių vietų, vilniečiai yra pasirengę ugdyti ir Lietuvos jaunimą. Būtent patirties trūkumas gali kiek pakišti koją kovojant dėl A Lygos medalių.

Bene rimčiausiai vilniečiams kovoje dėl bronzos gali priešintis čempionato naujokė – Panevėžio ekipa. Praėjusiais metais I Lygoje triumfavęs „Panevėžys“ iškovojo teisę varžytis aukščiausioje šalies lygoje, o jau dabar jų šansai yra vertinami itin gerai.

Tiesa, didžioji dalis ekspertų pritaria, kad nereikėtų nuvertinti abiejų Kauno ekipų. „Stumbras“ jau praėjusį sezoną parodė, koks gali būti pavojingas, kai surinko tiek pat taškų su tuometiniais „Trakais“ ir tik dėl prastesnio įvarčių santykio liko už trejeto ribų. Negana to, „Stumbras“ praėjusį sezoną nukeliavo ir iki LFF taurės finalo, kur nusileido tik „Žalgirio“ ekipai.

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ ekipa negali pasigirti įspūdingais praėjusio sezono rezultatais, tačiau tarpsezonio metu padirbėjo iš peties. Ne vieną aukšto lygio lietuvį į savo gretas prisivilioję kauniečiai taip pat yra nusitaikę kovoti dėl bronzos medalių šalies pirmenybėse.

Panašu, kad šį sezoną A Lygos autsaideriais taps pajūrio klubai. Paskutinę akimirką į nuvažiuojantį A Lygos traukinį įšokęs Klaipėdos „Atlantas“ deramai net nėra pasiruošęs sezonui. Klaipėdiečiai planavo iš vis nedalyvauti šio sezono A Lygos pirmenybėse dėl iškilusių finansinių problemų, tačiau kitos šalies komandos prašė Lietuvos Futbolo federacijos suteikti leidimą „Atlantui“ varžytis A Lygoje šį sezoną.

Tuo metu praėjusį sezoną dėl išlikimo kovojusi „Palangos“ ekipa šiais metais sau kelia kur kas aukštesnius tikslus. Palangiškių vadovybė pripažino, kad nesitenkins šiais metais tik kova dėl išlikimo ir tikisi bent jau įšokti į geriausiųjų komandų šešetuką.

Haris Augustynas
Viešųjų ryšių specialistas
UAB „TOP SPORT”