Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/sportas.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Paskutinę vasaros naktį – tikras bėgikų vakarėlis Kaune

Netradicinis – tai žodis, turbūt geriausiai apibūdinantis rugpjūčio 31 d. Kaune vyksiantį renginį „Naktinis Urmo bėgimas 2018“. Netradicinė vieta, netradicinis laikas ir netgi netradicinis susirinkusiųjų tikslas – ne laimėti, o tiesiog gerai pašėlti.

„Prieš dvejus metus pirmą kartą dalyvavau naktiniame bėgime – buvo kažkas tokio! Labiausiai įsiminė atmosfera ir nuotaika. Visi atsipalaidavę, draugiški, nebijo kvailioti ar keistai atrodyti. Gailėjausi tik vieno, kad atėjau bėgti su įprasta apranga“, – prisimena Martyna Grigaitė, jau po metų įsiliejusi į renginio organizatorių gretas.

Tuomet mergina aktyviai sportavo ir sakė nuolat ieškodavusi, kokių nors įdomesnių, dar neišbandytų bėgimo renginių: „pamačiau, galvoju „vau“. Parodžiau draugams ir nuspręsta – dalyvaujam!”

Martyna pasakoja, kad ją labiausiai sužavėjo netradicinis paros laikas: mat bėgimo renginiai dažniausiai pasideda ryte, kai reikia anksti keltis. Čia gi gali ramiai susiruošti ir atvažiuoti po darbo. Įspūdį paliko ir renginio vieta – prekybos miestelyje „Urmas“.

„Tokia tikra „urban“ aplinka. Dieną čia verda gyvenimas: kas perka, kas parduoda. O naktį užsidaro ir nebepateksi. O renginio metu gali net bėgioti. Bėgi, o muzika virpina rampas, ir lazeriai šaudo, šviesos atsimušinėja nuo sandėlių sienų – nereali atmosfera, tikrai“, – pasakoja buvusi „Naktinio Urmo bėgimo“ dalyvė.

Jau antrus metus iš eilės Martyna kartu su „Kauno maratono klubu“ organizuoja šį ir kitus renginius: “Citadele Kauno maratonas“, „Pink Run su BENU“. Sako, jog naktinis bėgimas ir organizacine prasme yra vienas iš mieliausių. Galbūt dėl to, kad čia žmonės susirenka labiau ne rezultato vedami.

„Kauno maratone svarbiausias tikslas – asmeninis rezultatas, trasos ar net Lietuvos rekordas. Sportininkai susikaupę, susitelkę. Čia gi žmonės, tie patys profesionalūs bėgikai, susirenka gerai praleisti laiką, netgi pakvailioti. O tai persiduoda ir mums, organizatoriams“, – šypsosi Martyna.

Pasak „Naktinio Urmo bėgimo“ organizatorės, šis renginys tinka ne tik tiems, kurie jau seniai bėgioja ir nori kitokio renginio formato. Jis idealus ir tik pradėjusiems bėgioti bei ieškantiems, kur sustartuoti pirmą kartą. Mat dalyviai gali rinktis iš dviejų distancijų: 4km ir 8km.

„Bėgiojant labai svarbu dalyvauti bėgimo renginiuose. Tai prideda motyvacijos – sakau iš savo patirties, – juokiasi Martyna. – O toks bėgimo vakarėlis, kaip „Naktinis Urmo bėgimas“ pakraus teigiama energija tikrai ilgam laikui.“

Nors dar likę dvi savaitės ir ne visi renginio akcentai sudėlioti, jau tikrai aišku, kad „Naktinio Urmo bėgimo“ dalyvių po varžybų lauks koncertas. Muzikos, kaip ir šviesų, bus pilna visur. Vyks tradicinis ryškiausio, labiausiai išsiskiriančio dalyvio apdovanojimas. Svarstoma, jog šiais metais atskiru prizu reikėtų apdovanoti ir labiausiai matomą mažąjį bėgiką.

Beje, visiems dalyviams bus įteikti šviečiantys atminimo medaliai.

„Policijos atstovai taip pat prisijungs prie mūsų renginio. Artėja tamsusis metų laikas ir labai svarbu žinoti, kaip saugiai ne tik vaikščioti, bet ir bėgioti tamsiu paros metu. Juolab, kad ir vaikai neužilgo sugrįš į mokyklas, norime priminti kaip svarbu būti matomiems kelyje ir išlikti saugiems“ – M. Grigaitė.

„Naktinis Urmo bėgimas“ startuoja rugpjūčio 31 dieną Kaune nusileidus saulei. Visa informacija ir registracija čia: https://www.naktinisbegimas.lt/